b.UP ve Vallmo

Styl, který tvoří kluci ve Vallmo Restaurant se nám líbí a je nám hodně blízký. Tuhle restauraci jsme sledovali již delší dobu, sami tam šli na jídlo a v našem názoru jsme se tak jen utvrdili. Kluci to tu dělají opravdu skvěle.

 

Zašli jsme za nimi tedy s nápadem udělat společný pop up a oni souhlasili. Po pár sezeních bylo společné naladění jasné, a tak přirozeně vznikl koncept večeře s degustačním menu podle krajů, kterou jsme uskutečnili 24.9.2020.

 

Přípravy to byly veliké a kraje jsme si rozdělili. Část tak byla zpracovaná od nás z b.UP a část od Vallmo, ale každý kraj měl u nás nakonec zastoupení a jednotný styl tu nechyběl. Podání to nebyla jen tak ledajaká. Byla klasická a přesto nová. Jednoduchá, ale o to víc zajímavá. A po třech dnech příprav konečně přišel den D. 

 

Hosté tak mohli ochutnat postupně degustační menu ze 14ti krajů Čech obohacené o vína z b.wine a další skvělé drinky.

 

A co se podávalo? Hosté si pochutnali například na skvělém Taliánu na červeném víně se šneky. Podával se k němu náš sekt Jülg, Crémant brut (nově Jean Fritz Crémant), který parádně odstartoval tuto večeři.

 

Ochutnat bylo možné také tradiční středočeský Oukrop, který byl připraven v lehké a moderní formě v podobě bramborového ragů, zeleninového vývaru, taveného sýru a majoránkového oleje. Párovali jsme s vínem Straka, Welschriesling Rechnitz 2018.

 

Za Jihomoravský kraj si hosté pochutnali na vynikajícím trhaném hovězím v bramborovém přesnáku s omáčkou se znojemskými okurkami a pečenými okurkami. Ještě ve spojení s naší Blaufränkisch od Wachter-Wiesler, která se prostě k hovězím masům skvěle hodí, to byla dokonalost sama.

 

Restauraci se klukům z Vallmo podařilo naplnit hned na dvakrát. V dnešní covid době vlastně nevídané. Spokojenost hostů byla patrná už večer na místě a pochvalami se nešetřilo. Ty pak pokračovaly ještě následně na sociálních sítích a to nás samozřejmě velmi potěšilo. 

 

Spojení b.UP pop up a Vallmo se prostě povedlo!

Zpracovalo b.wine

Jaké téma by Vás zajímalo jako příští blogový článek? Napište nám!

Chcete-li vyplnit tento formulář, prosím povolte v prohlížeči JavaScript.
Jméno