O víně vinařství Filip Mlýnek

Filip Mlýnek – Rulandské Bílé Lusy

Charakteristika

Vinice:

Brod nad Dyjí (Lusy) – nejblíže novomlýnským nádržím – dobrá spodní voda 20 let, černozem s kousky vápence.

Zpracování:

Macerace 15 hodin na slupkách při nízkých teplotách, lisování, odkalení, zakvašení ušlechtilou kvasinkou. Poté míchání na jemných kalech 4–5 měsíců bez použití síry.

Zrání:

Nerezový tank

Archivace: 

4 roky 

Uzávěr: 

Šroubovací zátka

Doporučená teplota servírování: 

 8 – 10 C

Země původu: 

Česká republika

Typ vína: 

Suché víno

Odrůda:

Rulandské bílé

Obsah alkoholu:

14 %

Druh vína: 

Bílé víno

Technická karta ke stažení zde: 

b.wine tip:

“K tomuto vínu párujeme pečenou sladkovodní rybu, pečené kuře se zadělávanou zeleninou nebo krůtí karbanátek.“