b.UP o jídle

Dvě suroviny – Tak by se dala jednoduše popsat filozofie, kterou v našem pop –upovém projektu b.UP razíme. Ale co tím máme opravdu na mysli? Milujeme jednoduchost, kvalitní jídlo a suroviny, jejichž původ dobře známe. Naši filozofii vám ale nejlépe přiblížíme prostřednictvím receptu, který ji plně vystihuje.

 

Vepřové koleno je u nás v ČR historicky oblíbená surovina. S končícím létem jsme si ji vzali do kuchyně a trošku si s ní „pohráli“. 

 

Vykoštěné koleno jsme pekli dlouho při nízké teplotě a potom ho zabalili, aby mělo tvar. Následně jsme ho lehce přetřeli hořčicí. Kůži jsme uvařili, vysušili a poté usmažili – díky tomu nám vznikla parádní „křupka“. Jako přílohu jsme ke kolenu volili pečené a marinované špičaté zelí. Na marinování jsme použili kvalitní pivní ocet od Michala Burdy z Trikoloniálu. Pečené zelí jsme pekli na vepřovém sádle. Z počátku hezky pomalu na pánvi, kde jsme tuto surovinu rovnoměrně zkaramelizovali a následně jsme ho v troubě na 160 stupňů dopekli. Na závěr jsme pečené zelí lehce přetřeli petrželovým pestem. 

 

Myslíme si, že budoucnost české kuchyně je v odlehčení a jednoduchém zpracování místních surovin. Proto jsme pro náš recept vybrali takové suroviny, které budou při vstupu čerstvé a kvalitní a při výstupu technologicky správně a lehce zpracované. Právě lehkost stravy a její implementace do tradičních českých pokrmů je podle nás budoucím tématem číslo 1.

 

K těmto pokrmům jako je naše vepřové koleno doporučujeme Welschriesling Rechnitz z vinařství Straka. Svěží, ovocité víno s dlouhou kyselinkou, která krásně sráží trošku vyšší tučnost masa. 

 

Jestli se do našeho receptu pustíte, tak vám přejeme dobrou chuť 😉 Pokud si na vaření třeba netroufáte, zastavte se za námi na našich b.UP akcích. Dozvíte se o nich také na našem Instagramu nebo Facebooku .

Zpracovalo b.wine

Jaké téma by Vás zajímalo jako příští blogový článek? Napište nám!

Chcete-li vyplnit tento formulář, prosím povolte v prohlížeči JavaScript.
Jméno