O víně vinařství Fabig

Fabig – Cabernet Moravia

Charakteristika

Vinice:

Na výsluní – Hustopeče, stáří 18 let, podloží jílovec.

Zpracování:

Po deset dní fermentace, post fermentační macerace 3–4 týdny, tank – malolaktická fermentace po dobu 2–4 týdnů, s jemnými kaly 60 % sud, 40 % nerez. 

Zrání:

60 % Barrique 2–5 let stáří, 40 % nerez 

Archivace: 

Do 10 let

Uzávěr: 

Korek

Doporučená teplota servírování: 

12 – 15 C

Země původu: 

Česká republika

Typ vína: 

Suché víno

Odrůda:

Cabernet Moravia

Obsah alkoholu:

12,5 %

Druh vína: 

Červené víno

Technická karta ke stažení zde: 

b.wine tip:

“K tomuto vínu se dobře hodí párovat například uzeniny, dušené hovězí, pečené papriky nebo zvěřinu.“