O víně vinařství Filip Mlýnek

Filip Mlýnek – b.CUVÉE

Charakteristika

Vinice:

VZ Rosentické, hlinito–vápencové spraše, 15–20 let stáří, RR Dunajovský kopec hlinito–vápencové spraše, 10–15 let stáří.

Zpracování:

Macerace 16 hodin, lisovaní, odkalení, kvašení ušleichtilou kvasinkou, 3 měsíce na hrubých kalech.

Zrání:

Nerezový tank 2000 l 

Archivace: 

4 roky 

Uzávěr: 

Šroubovací zátka

Doporučená teplota servírování: 

 8 – 10 C

Země původu: 

Česká republika

Typ vína: 

Suché víno

Odrůda:

95% Ryzlink rýnský, 5% Veltlínské zelené

Obsah alkoholu:

13 %

Druh vína: 

Bílé víno

Technická karta ke stažení zde: 

b.wine tip:

“K tomuto vínu se dobře hodí vařené hovězí, ryby, kuře nebo tykvovitá zelenina.“