O víně vinařství Filip Mlýnek

Filip Mlýnek – Ryzlink Vlašský Liščí Vrch

Charakteristika

Vinice:

Březí – Liščí vrch 25–30 let, hlinité vápencové podloží

Zpracování:

Bortritické hrozny z 50 % macerace rmutu 48 hodin, následné lisování, odkalení, zakvašení ušlechtilou kvasinkou,  míchání 7 měsíců na jemných kalech.

Zrání:

Nerezový tank 2 000 l 

Archivace: 

5 let

Uzávěr: 

Šroubovací zátka

Doporučená teplota servírování: 

 8 – 10 C

Země původu: 

Česká republika

Typ vína: 

Suché víno

Odrůda:

Ryzlink vlašský

Obsah alkoholu:

14 %

Druh vína: 

Bílé víno

Technická karta ke stažení zde: 

b.wine tip:

“S tímto „Vlašákem“ jde krásně dohromady například telecí řízek, pečené kuře, libovější část vepřového masa na různý způsob.“