O víně vinařství Filip Mlýnek

Filip Mlýnek – Ryzlink Vlašský Plotny

Charakteristika

Vinice:

Podloží kde převažuje hnědozem s kousky vápence.

Zpracování:

Bortritické hrozny z 30%, macerace rmutu 24 hodin, následné lisování, odkalení, zakvašení ušlechtilou kvasinkou,  míchání 5 měsíců na jemných kalech.

Zrání:

Nerezový tank 2 000 l.

Archivace: 

5 –10 let

Uzávěr: 

Šroubovací zátka

Doporučená teplota servírování: 

 8 – 12 C

Země původu: 

Česká republika

Typ vína: 

Suché víno

Odrůda:

Ryzlink Vlašský

Obsah alkoholu:

13,5 %

Druh vína: 

Bílé víno

Technická karta ke stažení zde: 

b.wine tip:

“K tomuto „Vlašáku“ doporučujeme párovat krůtí, telecí, méně tučnější vepřové nebo výraznější ryby.“