O víně vinařství Filip Mlýnek Filip Mlýnek – Ryzlink Vlašský Plotny Charakteristika Vinice:Podloží kde převažuje hnědozem s kousky vápence.Zpracování:Bortritické hrozny z 30%, macerace rmutu 24 hodin, následné lisování, odkalení, zakvašení ušlechtilou kvasinkou, míchání 5 měsíců na jemných kalech.Zrání:Nerezový tank 2 000 l.Archivace: 5 –10 letUzávěr: Šroubovací zátkaDoporučená teplota servírování: 8 – 12 CZemě původu: Česká republikaTyp vína: Suché vínoOdrůda:Ryzlink VlašskýObsah alkoholu:13,5 %Druh vína: Bílé víno Technická karta ke stažení zde: Stáhnout b.wine tip: “K tomuto „Vlašáku“ doporučujeme párovat krůtí, telecí, méně tučnější vepřové nebo výraznější ryby.“