O víně vinařství Henrici

Henrici – Aura – Weisser Burgunder

Charakteristika

Vinice:

Přes 1970 hodin slunečního svitu ročně mají k dispozici vinice plné opukové hlíny, spraše a vápencové křídy. Jsou staré 15–25 let.

Zpracování:

Víno se maceruje 6–12 hodin a následně probíhá jemné lisování hroznů.

Zrání:

10 % zraje v sudech Tonneaux (300 l)  z francouzského dubu. 90 % pak v nerezovém tanku, a to vše po dobu 5–6 měsíců. 

Archivace: 

5 let

Uzávěr: 

Šroubovací zátka

Doporučená teplota servírování: 

 8 –10 C

Země původu: 

Německo

Typ vína: 

Suché víno

Odrůda:

Weisser Burgunder 

Obsah alkoholu:

12,5 %

Druh vína: 

Bílé víno

Technická karta ke stažení zde: 

b.wine tip:

“Víno dobře podpoří vegetarianáská jídla, ale také ne příliš chuťově výrazné chuťovky ze sladkovodních ryb jako je uzený pstruh nebo tatarák.“